До кінця 2019 року 200 тисяч операторів ринку харчової продукції мають впровадити систему НАССР

Система НАССР дає змогу підвищити якість українських продуктів харчування та відкрити нові ринки збуту для української продукції.

Завдяки аналізу критичних та потенційно небезпечних точок виробництва, впроваджуючи принципи НАССР, оператор ринку підвищує безпечність продуктів харчування, які він виробляє чи постачає.

Про це заявив Володимир Лапа, голова Держпродспоживслужби, 17 жовтня під час науково-практичної конференції «Впровадження системи НАССР – основа якості та безпеки харчової продукції».

Повідомляє прес-служба Мінагрополітики за інформацією Держпродспоживслужби.

На його думку, така система дає змогу підвищити якість українських продуктів харчування та відкрити нові ринки збуту для української продукції.

Володимир Лапа відзначив, що до кінця 2019 року понад 200 тисяч суб’єктів господарювання – тобто всі оператори ринку, які працюють у сфері виробництва і обігу харчових продуктів, мають впровадити систему НАССР.

Також він додав, що Держпродспоживслужба разом із Проектом ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» готують низку довідкових та роз’яснювальних матеріалів для малого та середнього бізнесу щодо етапів та механізмів впровадження принципів НАССР.

Крім того зазначено, що результати аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР, та постійно діючих процедур, розроблених оператором ринку, обов’язково будуть враховані під час визначення ступеня ризику діяльності оператора ринку (потужності) та періодичності здійснення планових заходів державного контролю.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що введення в Україні європейської моделі НАССР виконується на 15 %

Довідка: НАССР – перший міжнародний стандарт, на підставі якого можна впровадити і сертифікувати систему менеджменту безпеки харчової продукції. У ньому розглянуті питання інформування, управління системою і контроль ризиків.

категорії
Економіка

Публікації по темі