М’ясний кошик знову подорожчав

Ціна зросла на 15%

За рік вартість м’ясного кошика зросла на 15%, в грошовому еквіваленті – з 421 до 487 гривень.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook Олексій Дорошенко, генеральний директор Асоціації постачальників торговельних мереж.

В Україні традиційно до м’ясного кошика входять по кілограму свинини, яловичини, сала, курячої тушки, вареної ковбаси і десяток яєць.

Зокрема, курячі яйця за рік подорожчали на 26%, тобто до 24 гривень за десяток, ковбаса – на 23 гривні, до 90 грн/кг, сало – на 17%, до 70 грн/кг, бройлери – на 7%, до 59 грн/кг, свинина – на 15%, до 118 грн/кг, яловичина – на 14%, до 126 грн/кг.

“Альтернативні підрахунки Асоціації постачальників торговельних мереж із кінця лютого по кінець вересня 2018 року показують, що тільки за останні сім місяців поточного року м’ясний кошик із тим же набором продуктів подорожчав на 11%. За цей проміжок часу подешевшали тільки яйця – на 6%. Усі інші продукти демонстрували зростання: ковбаса і свинина +18%, курятина +15, яловичина +10%, сало +7%”, – пише Олексій Дорошенко.

Проте таке подорожчання не є рекордним. Топовим за темпами подорожчання став 2017 рік, коли вартість м’ясного кошика зросла на 34%.

категорії
Економіка

Публікації по темі