В Україні змінять правила виробництва коньяку

Виробників коньячної продукції зобов'яжуть використовувати частку вітчизняних коньячних спиртів у виробництві ординарних коньяків.

Виробників коньячної продукції зобов’яжуть використовувати частку вітчизняних коньячних спиртів у виробництві ординарних коньяків.

Відповідні нововведення зареєстровані Міністерством юстиції в нових “Правилах виробництва коньяків України”.

Для виробників коньячної продукції важливим нововведенням є обов’язкове використання частки вітчизняних коньячних спиртів у виробництві ординарних коньяків України.

Це означає, що виробники ординарних коньяків України при їх виробництві щорічно, поступово, будуть збільшувати частку коньячних спиртів вітчизняного походження.

З 2019 року частка вітчизняних коньячних спиртів у виробництві коньяків України повинна становити 15%, в 2020 році – 20%, в 2021 році – 25%, у 2022 році – 30%, в 2023 році – 40%, в 2024 році – 50% , в 2025 році – 60%, в 2026 році – 70%, в 2027 році – 85%.

“Раніше для виготовлення ординарних коньяків України частина виробників використовувала іноземний коньячний спирт і дотувала іноземних виробників сировини”, – зазначив Володимир Кучеренко, генеральний директор “Укрвинпром” в повідомленні.

За його словами, введення в дію нових правил забезпечить збільшення площ під виноградними насадженнями і, як наслідок, підвищення рівня соціального значення галузі та зростання кількості відрахувань до бюджетів різних рівнів.

Нові вимоги до виробництва коньяків України будуть опубліковані 14 серпня в офіційному Віснику міністерства юстиції.

категорії
Економіка

Публікації по темі