Київ та Львів з’єднають мережею швидкісних електрозаправок

Відразу декілька великих компаній заявили про намір зєднати великі українські міста мережею швидкісних електрозаправок.

Відразу декілька великих компаній заявили про намір з’єднати великі українські міста мережею швидкісних електрозаправок. Їх планують розташувати по всій протяжності великих міжміських трас між Києвом та Львовом, Одесою і Харковом. Проект планують реалізувати протягом 2019 року.

«Ми плануємо покриття трас Київ-Одеса, Київ-Львів, Київ-Харків. Встановлення станцій на трасах очікуємо вже в цьому році. Наступного року розраховуємо покрити як мінімум одну з трас», – розповів Ігор Ковальов, керівник мережі швидкісних зарядних станцій STRUM в коментарі виданню «Центр транспортних стратегій».

Окрім того, над встановленням достатньої кількості швидкісних зарядних станцій для комфортних поїздок, працює мережа АЗС WOG. В компанії зазначають, що планують оснастити 300 автозаправних станцій швидкісними зарядками.

«В першу чергу це будуть АЗК на основних трасах: Київ-Харків, Київ-Одеса, Київ-Львів, де відстань між містами перевищує запас ходу автомобіля від однієї зарядки і де великий потік автомобілів. Це будуть як звичайні зарядки, так і супершвидкі», – зазначають в компанії.

Варто зазначити, що за оцінками експертів, що 2030 року кількість електрокарів у світі може зрости з 3 до 125 мільйонів одиниць.

Також варто зазначити, що мережа швидкісних електрозаправок STRUM, була створена компанією ДТЕК, що належить Ринату Ахметову.

категорії
НовиниСуспільство

Публікації по темі