У Львові планують запровадити «туристичку картку» для гостей міста

В Україні тільки розпочинають набирати популярності місцеві картки для туриста.
Джерело фото - УНІАН

Майже усі туристичні міста від Парижа до Лондона, мають власну City Card. Зазвичай їх розробляють муніципалітети міста. У таких карток є безліч переваг для гостей міста. Придбавши її – ти отримаєш можливість пересуватись на усіх видах транспорту без додаткової плати і щонайголовніше тобі не потрібно стояти у довжелезних чергах, щоб придбати квиток у найпопулярніші музеї світу.

В Україні тільки розпочинають набирати популярності місцеві картки для туриста, який заплативши певну суму, витрачатиме менше часу на усі формальності з квитками.

У столиці вже користуються туристичною карткою «Kyiv Pass»

Власник ID-картки «Kyiv Pass» має можливість позачергово побувати у 8 мистецьких галереях – серед найвідоміших: «Мистецький Арсенал», Національний музей «Київська Картинна Галерея» і «PinchukArtCentre». У програму «Kiev Pass» також входять: оглядові екскурсії по Києву у режимі hop-on hop-off, три поїздки на метро, вхід у зоопарк та комплексні системи знижок від партнерів-ресторанів. Окрім того, з цією картою, більше, ніж 40 музеїв-учасників пропонують свої послуги користувачу «Kiev Pass».

Туристична картка «Kiev Pass» на 24 години коштує 450грн, на дві доби 750грн, на три – 1050грн. Також планується випуск окремої туристичної картки для дітей «Kids Pass».

Як зазначає Львівська міська рада туристична ID-карта для гостей Львова проходить завершальний етап розробки.

«Ми працюємо над запровадженням цієї картки туриста. Такої, яка буде на європейському рівні. У музеях, у закладах харчування, вона надаватиме безкоштовний вхід та знижки. Ми влітку цього року запустимо цей проект. Денна картка коштуватиме менше, ніж 10 євро», – зауважила Маріанна Олеськів, директор ЛКНП «Центр розвитку туризму».

У «Центрі розвитку туризму» також зазначили, що «Картка створюється для того, щоб полегшити процес походу у музеї для іноземного туриста». «Ми розуміємо, що у жінок, які працюють на касі, немає достатньо знань з англійської мови, щоб щось відповісти чи продати квиток», – зазначає Маріанна Олеськів.

Варто зазначити, туристичні картки користуються популярністю по усьому світу. У Берліні таку картку можна придбати за 19,90 євро (діє 48 годин), у Римі за 28 євро, а у столиці Греції – Афінах картку реально отримати без будь-якої плати.

 

категорії
Суспільство

Публікації по темі