Маркування на українські продукти наноситимуть по-новому

шрифт на етикетці повинен бути великим, чітким, розбірливим і контрастним.

Сьогодні, 6 серпня, набув чинності Закон України «Про інформацію для споживачів харчових продуктів», який встановлює загальні принципи та вимоги щодо інформації про харчові продукти, зокрема, стосовно їх маркування.

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Відповідно до Закону, інформація про продукт повинна стати зрозумілою для покупця: шрифт на етикетці повинен бути великим, чітким, розбірливим і контрастним. Написано має бути тільки українською мовою. Переклад – за бажанням виробника. Інгредієнти-алергени виділятимуть кольором, або шрифтом. Склад продукту має бути вказано всюди.

Масу запорожених продуктів вказуватимуть без урахування льоду, щоб покупці не переплачували.

Маркування “термін придатності замінять на “Краще спожити до…”. Однак цей надпис взагалі зможуть не використовувати виробники солі та міцного алкоголю.

Нові етикетки впроваджуватимуть поступово протягом трьох років.

категорії
Суспільство

Публікації по темі