Кабінет Міністрів України затвердив критерії та періодичність проведення планових перевірок державних регульованих цін Держпродспоживслужбою.
Про це повідомив прес-центр Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
«12 грудня Кабінет Міністрів України затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових заходів державного (нагляду) контролю за дотриманням суб’єктами господарювання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін Держпродспоживслужбою», – йдеться у повідомленні прес-центра.
Згідно постанови будуть враховуватися такі критерії: становище підприємства на ринку, факти порушення підприємством законодавство про ціни й ціноутворення та кількість обґрунтованих звернень від споживачів про порушення.
Як зазначив прес-центр, це сприятиме підвищенню об’єктивності, прозорості та неупередженості при плануванні та здійсненні заходів державного контролю.