Відбудеться капітальний ремонт скверу біля кінотеатру Довженка

Виконком прийняв рішення щодо облаштування громадського простору на Сихові.

Сьогодні, 12 жовтня на своєму засіданні, виконавчий комітет ЛМР прийняв рішення щодо облаштування громадського простору на Сихові у м. Львові.

Загалом будуть проводити капітальний ремонт скверу біля кінотеатру ім. О. Довженка.

Функції замовника проектно-кошторисної документації нададуть управлінню архітектури та урбаністики департаменту містобудування.

Перед проведенням робіт потрібно буде здійснити підготовку території скверу біля кінотеатру ім. О. Довженка з демонтажем існуючих на ній об’єктів.

Перемогу в архітектурному конкурсі на кращу проектну пропозицію щодо облаштування громадського простору на Сихові отримала львівська авторська «Група 109» . Їхній проект умовно розділяє площу біля кінотеатру на дві зони: нижня призначена для комунікації та пасивного відпочинку, а верхня – не відмежована від навколишнього середовища і на рівні першого поверху примикає до Центру Довженка.

Також  для відпочинкової зони зроблять заглиблення з амфітеатром. Згідно з проектом  дно нового заглибленого ландшафту у дощовий період перетворюватиметься на водозбірний резервуар, а взимку там може бути ковзанка. Влітку на площі функціонуватимуть фонтани з розпиленням води.

Виготовлення ПКД триватиме до весни 2019 року. Тоді проект розпочнуть втілювати в життя.

категорії
НовиниСуспільство

Публікації по темі