Садовий розпорядився доопрацювати проект спорткомплексу на Сихові

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради».

Під час апаратної наради Львівської міської ради Андрій Садовий, мер Львова, наголосив на необхідності доопрацювати проект аби кошти виділені з державного бюджету можна було отримати та освоїти.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради».

«Львів має можливість отримати в цьому році близько 27 мільйонів гривень на дофінансування будівництва спортивного комплексу на Сихові. Тому я дуже би хотів, щоб ми, колеги, в цьому питанні були дуже відповідальними, щоб ми ті державні кошти в цьому році могли отримати, і вони мали мати належне застосування, – зазначив Андрій Садовий, – Найголовніше, щоб була готова проектна частина, далі — експертиза, і так далі».

Варто зазначити, 18 квітня 2018 року Андрій Садовий підписав розпорядження «Про утворення робочої групи для будівництва Палацу спорту на просп. Червоної Калини (у межах громадського центру на Сихові)». Очолила робочу групу директор департаменту гуманітарної політики Галина Слічна.

Новий спортивний комплекс буде збудовано за проектом ТАМ «Кудін», що переміг у 2017 році у Всеукраїнському конкурсі на кращу проектну пропозицію. Згідно проекту передбачено використати дах цієї споруди як гірку, де можна кататися на санках і різних видах нартів. У теплий період року автори запропонували робити дах зі штучного покриття, щоб навіть влітку цю локацію можна було використовувати для катання.

Спортивний комплекс передбачено для використання п’ятьма федераціями дитячого та дитячо-юнацького спорту: регбі, гандбол, баскетбол, волейбол, водне поло.

Нагадаємо, раніше зазначалось, що в Україні збудують шість багатофункціональних Палаців спорту, більшість із котрих зможуть приймати 3 тисячі глядачів.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні міжвідомчої комісії з відбору об’єктів для надання субвенції на будівництво і реконструкцію палаців спорту.

З 11 було відібрано 6 міст, у котрих будуть збудовані Палаци спорту. Вінниця, Тернопіль, Хмельницький, Львів та Черкаси матимуть по 27 млн. державної підтримки, а Рівне  – 15. Дофінансування проектів буде здійснено за рахунок обласного та місцевого бюджету.

Однією з основних вимог до проектів була наявність мінімум 2500 глядацьких місць. Це у перспективі дасть можливість українським клубам брати участь у Єврокубках.

 

категорії
Відео

Публікації по темі